Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Huh???

Σήμερα δεν πήγα στη δουλειά. Ο λόγος μια πονεμένη ιστορία που δε θα αναλύσουμε ούτε σήμερα και μάλλον ούτε ποτέ. Ήμουν λοιπόν ξάπλα ολημερίς και έλιωσα τα μάτια μου μπροστά στην τηλεόραση. Είδα όλα τα πρωινάδικα και ένα σωρό άλλα ευτράπελα σόου μα τίποτα δεν κατάφερε να με εκνευρίσει περισσότερο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Θέμα: Η απεργία του Μετρό και του ΗΣΑΠ
Τίτλος: Απεργία του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Νεκρώνει η Ελλάδα!
Εμμμ... Συγνώμη που σας το χαλάω, αλλά η Αθήνα δεν είναι όλη η Ελλάδα. Και πάλι συγνώμη δηλαδή αλλά όσοι ζούν στην Αθήνα άλλοι τόσοι ζουν εκτός αυτής. Και προσωπικά χέστηκα για το αν λειτουργεί το Μετρό και ο ΗΣΑΠ μιας και η καθημερινότητά μου δεν επηρεάζεται επουδενί από αυτό. Για αυτό που δεν μπορώ να πω ότι χέστηκα είναι ο σνομπισμός που επιδεικνύουν τα κανάλια εθνικής (υποτίθεται) εμβέλειας απέναντι στην επαρχία. Και δεν είναι θέμα κόμπλεξ όπως μερικοί ίσως προτρέξουν να πουν... είναι παράπονο. Παράπονο που κανείς από αυτούς δεν ασχολείται και δεν προβάλλει και τα δικά μας προβλήματα και τη δική μας καθημερινότητα και πραγματικότητα. Νιώθω ότι θέλουν να μας περάσουν ότι η πραγματικότητα της Αθήνας είναι και η δική μας, όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Κάποτε υπήρχε μια εκπομπή η οποία ονομαζότανε "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" και χαμογελώ με πίκρα...τόσα χρόνια και ακόμη δεν καταφέραμε να το αλλάξουμε αυτό...λέω λοιπόν... Μήπως η αυτοδιάθεση, τώρα που παίζει και τόσο πολύ σαν σενάριο, τελικά δεν είναι και τόσο κακή ιδέα; Μήπως αν τους φύγουμε θα εκτιμήσουν αυτό που είχαν και χάσανε;
Θεωρώ ότι δε θα τους καίγεται καρφί, γιατί πάντα έτσι ήταν η Αθήνα απο αρχαιοτάτων χρόνων.... μόνο για την πάρτη της. Όποιος ακολουθήσει καλώς όποιος όχι...περαστικά μας!
Να δεις που και αυτό, με το νερό θα έχει να κάνει!